Kako do se dolazi do velikih promena?

Evo vec neko vreme nisam pisao, sto zbog posla, sto zbog promene mesta prebivalista i veelikih mogucnosti koje novi grad nudi.

A kako do se dolazi do velikih promena?

Prvenstveno hrabroscu i presecanjem u svom zivotu, ali pre toga postavljanjem ciljeva. Postavljanjem realnih ciljeva koje mozemo da ostvarimo i ako nam se u sadasnjem trenutku cine nemogucim, a i kako da znate da su neostvarivi kada niste prstom mrdnuli a kamo li pokusali. Prva prepreka bi bila, ne mogu ja to, sta ovaj prica, ko da je lako napustiti porodicno gnezdo, sigurnu zivotnu luku i krenuti svojim putem, e pa nije, nije nimalo lako, nista u zivotu nije lako ali je laka ta slast koju osecamo kada uspemo, jer to nije obicna slast, vec slast uspeha koja nam daje podsticaj da menjamo sebe a samim tim i svet na bolje. Prva velika promena u mom zivotu se odigrala u tridesetim godinama kada sam odbacio siguran posao i visegodisnje visoko skolovanje jer nisam mogao da budem drustveni parazit(institucionalni sluga Boziji), zeleo sam slobodu, slobodu misljenja, govora, rada, zeleo sam da istrazujem sebe, mojim izborom sam prvenstveno naisao na osudu porodice a zatim okoline i samog drustva u kom sam se kretao. Porodicu ne mozemo da promenimo, ali drustvo mozemo. Upisavsi novu srednju skolu bio sam na novom pocetku, onom koji sam zeleo svim srcem. Nikad nije kasno za bilo sta, samo se osvrnite na to sta zelite i gurajte. Snovi su ostvarivi. Samo ako za to zamolite Univerzum, Boga, Energiju ili kako god to vi nazivate. Negde procitah da Bog nam stalno šalje svoju pomoć, kao i dokaze o svojoj prisutnosti. Zaslepljeni raznim uverenjima, mi to i ne primećujemo.

Evo kako da postavite cilj:

Prilikom postavljanja cilja izbeći negacije. Ne treba reći: “Neću više da jedem”, već “Prestajem da se hranim nezdravo”. Cilj uvek treba da bude pozitivan i u sadašnjosti. Znači,  pogrešno je reći: “Smrsacu do 28.februara”, već treba reći: “Smrsao sam do 28.februara”.

Odredite vreme potrebno za realizaciju cilja, znači datum početka i kraja. Odgovorite sebi na pitanja: Kada, kako, gde, sa kime, sa čime i sl. Vidite koji resursi su Vam potrebni za ostvarenje cilja, jel imate sve što Vam treba, jel Vam je potrebna nečija pomoć u pojedinim delovima.

Zamislite da ste ostvarili cilj. Kako se osećate? Šta vidite, čujete, osećate li neke mirise? Vizuelizujte ostvarenje cilja. Reikisti neka aktiviraju sve reiki simbole pre vizuelizacije. Kada god razmišljate o problemima i poteškoćama koje će se pojaviti na Vašem putu ostvarenja cilja, setite se ove slike, setite se kako se osećate kada ste ostvarili cilj. Neka Vam ta slika bude vodilja. Sliku vaseg cilja mozete odstampati i staviti pored kreveta, da ona bude zadnje sto vidite kada lezete i prvo sto vidite kada ustajete.

Morate pronaći neki dokaz da ste ostvarili cilj. Dokaz mora biti konkretan i mora jednoznačno predstavljati ostvarenje cilja. Recimo da želite da smrsate i da ste zadali cilj da do određenog dana budete vitki i zgodni. Šta bi mogao da bude Vaš dokaz ostvarenja cilja? Možda je to nova haljina ili farmerice, možda je biciklo koje niste mogli da vozite, zdravlje… Šta god to bilo, na Vama je da odredite, ali mora da bude nešto konretno i merljivo da biste zaista znali da ste ostvarili cilj.

Ishod mora biti započet od Vas samih i održavan od Vas samih. Uvek postavite sebi pitanje – Da li ste Vi odgovorni za ostvarenje ishoda. Ako niste, loše ste postavili cilj. Ako niste odgovorni za sopstveni cilj, nego neko drugi, promenite cilj. Ciljevi treba da budu nešto što zavisi od Vas samih.

Budite hrabri, ne slusajte okolinu i gurajte za svojim snovima.

S, ljubavlju i postovanjem Milan M. Reiki majstor ucitelj

Постави коментар